Anapurna 2007

Na začátek sory, ale na tohle jsem si vzpomněl teprve před chvilkou i když je to skoro 3/4 roku starý :D Už si toho moc nepamatuju, ale některé momenty prostě v paměti zůstanou :D

To jsme se jednou (já-Vašek, Kody a Chytrolín) vypravili do vzdálených krajů, do Krkonoš, do Jilemnice (to je tam nahoře). Jeli jsme na „drsnou roverskou akci“, kde jsme se měli (podle reportáží na netu z minulých ročníků) brodit sněhem apod. Naše cestování začalo ulitím ze školy z posledních 2 hodin  :)

Měli jsme z IDOSu vytisklý všechny možná spoje, tak se přece nic nemůže pokazit ;) Ve Žďáře jsme nasedli do busu, dojeli do Kolína, kde jsme měli přesednout na další autobus. Řidič nás vyhodil někde na celkem opuštěné zastávce. Po chvíli a po několika dotazech kolemjdoucích jsme si nakonec uvědomili že ten autobus skutečně odjíždí za 15 minut z druhý strany Kolína. No zkusili jsme to, ale batohy nebyly nejlehčí… Samozřejmě jsme to nestihli.

Po pár telefonátech domů konečně víme, jak se tam dostaneme. Takže přes půlku města na vlakové nádraží. Když jsme se ptali kolínských domorodců na cestu, pokaždé nám odpověděli „Rovně.“ I když jsme šli blbě. Tak až se někdy před náma zmíníte o Kolíně, tak nečekejte nic jinýho než nějakou narážku že se tam jde „Rovně“.

S úspěchem jsme nasedli do vlaku. Byl to osobák, byla už tma, zastávky neosvětlené.. Kde máme vystoupit? (Od té doby s sebou vozím všude GPS :D není to zase tak špatný vynález :D)

Pak jsme se prostě nějak vlakama dostali do Jilemnice. Mám pocit že už nic ftipnýho cestou moc nebylo, tak to nebudu moc popisovat. V Jilemnici jsme se potkali s dalšíma skautama a vyrazili jsme směr skautská základna.

Pokud si chcete přečíst něco o samotné akci, doporučuji web http://anapurna.iprofil.cz/co_bylo.php

Jen bych k tomu doplnil, že já byl v zelený :D

 

No na cestu zpět jsme se vydali v osudnou neděli. Osudná byla proto, že zrovna v TU neděli České dráhy změnily jízdní řády a ceník. Do Prahy jsme se nějak dostali, problém byl ten, že jen na nějakou okrajovou stanici. Dál už to nejelo. Potřebovali jsme se dostat na hlavák. Tak jsme nasedli do nějakého vlaku, který jel na Masarykovo nádr. Tam jsme vystoupili a došli pěšky na hlavák. Tam by jsme podle normálního řádu měli čekat asi hodinu, ale díky zpoždění nám to mělo jet za 10 minut. Tak jsme se rozeběhli směr nástupiště. Udýchaní jsme vlezli do vagónu a čekali že se za chvilku rozjedeme. Omyl. Vlak stále čekal, zpoždění přibývalo.. Nakonec jsme tam seděli asi půl hodiny.

A pak jsme se dostali konečně domů :)

Fotogalerie z Rajčete