Oddíl Aquaterra - Námořní akademie 2014

Čekatelský kurz Námořní akademie - Míša, Barča, Líza, Lenča a Eliška.
 

Letní část trvala od 13.8. do 22.8. 2014. Během těchto 10 dní jsme zažili spoustu her, zážitků, přednášek, adrenalinu a také strach a nejistotu.  Program byl tak naplněný, že jsme doslova měli problém dojít si na záchod. :) Také jsme zde potkali spoustu nových kamarádů, na které jen tak nezapomeneme.  Skoro každá žďáračka byla v jiné vachtě (družstvu), a tak se naše vztahy mezi jednotlivými členy trochu lišily.

Byly zde náročnější, ale i klidnější hry. Mně se nejvíc líbili medvědi, zimní olympijské hry a hry na vodě. Myslím, že každý tu našel něco, co se mu líbilo a v čem byl dobrý.

Každý den jsme absolvovali spoustu přednášek. Každou přednášku vedl jiný důstojník a vždy byla velice zajímavá. Pravda, sice tam občas někdo usnul, ale to už je detail :D

1. víkend v Mimoni

Oproti letní části to bylo uvolněnější.  V tom smyslu, že jsme měli více volného času, více času na nástup a nemuseli jsme zdravit.

 Během tohoto víkendu jsme měli poslední přednášky, hráli jsme hry a také jsme sjeli kousek jedné řeky na kánoích. Stále jsme se museli snažit, abychom získali dostatek fufňů (peněz do hry) pro celý tým.  Byli jsme překvapeni, že nebyla žádná noční hra. A tak jsme využili část noci na povídání si. I to bylo moc fajn. Loučení bylo dojemné, ale všichni jsme odjížděli s pocitem, že se zanedlouho opět sejdeme na zkouškovém víkendu.

2. zkouškový víkend v Plzni

Tak a bylo to tady. Víkend, kterého jsme se obávali a těšili se na něj zároveň. Hned po příjezdu se večer konal nástup a po něm hra ve městě. Poté jsme šli spát, abychom byli vyspaní na sobotní zkoušky.

Při zkouškách nás rozdělili na 2 skupiny. Se zkouškami se všichni popasovali, jak uměli nejlíp. Já osobně jsem měla největší strach z metodiky a hospodaření. A myslím, že jsem nebyla sama.

Po dopoledních zkouškách jsme šli do bazénu, ve kterém nám Zip za pomoci Šéfky ukazoval, jak zachránit tonoucího z vody. To bylo moc super. Poté opět následovalo zkoušení až do večera. Večer jsme s Pumpou nacvičovali skotské tance. To bylo také moc fajn a užili jsme si to.

V neděli ráno se dodělávali zkoušky, co se nestihly a byly opravky. Poté byla Lůcina hra na seznámení s Plzní. Ta trvala až do večera. Po večeři byl raut a volná zábava. Všichni jsme se bavili.

V pondělí ráno jsme si všichni zabalili věci a uklidili v budově. Poté byl závěrečný nástup, na kterém dali úspěšným kadetům certifikáty, šátky a odznaky. Všem také dali fotku jejich vachty a disk s fotkami a videi z NA. Pak jsme se všichni rozloučili a jeli domů. Tentokrát už to bylo mnohem horší loučení, když jsme věděli, že už se takhle nikdy nemusíme setkat. Doufám, že se v téhle sestavě ještě někdy sejdeme.

Teď, když to všechno skončilo, bych se tam nejradši vrátila znova. Byl, je a bude to nezapomenutelný zážitek, na který nikdy nezapomenu!

Michaela Röhrichová - Medy

Fotogalerie z Rajčete