Vlnky a Nemíci – Víkendovka v Jihlavě

První výprava v letošním školním roce se tentokrát konala v Jihlavě, program měl na starosti Hóňa.

Do klubovny místních skautů jsme dorazili v pátek večer. Po večeři děti dostaly dopisy od cestovatelů Samuela Hooda a Williama Scotta, kteří potřebovali pomoct s prozkoumáním Itálie, aby vyhráli soutěž o nejlepšího zeměpisce. Prvním úkolem obou týmů bylo svého cestovatele nakreslit. Potom už jsme si zahráli jen některé naše oblíbené hry (jako čokoláda nebo městečko Palermo) a šli na kutě, protože se v sobotu brzo vstávalo.

V sobotu po rozcvičce a snídani šly týmy cestovatelů prozkoumávat Pompeje, ale nevyhnuli se jistým dočasným postižením, takže každý měl při kreslení obrázku nějaký handicap a všichni tak museli spolupracovat. Po této hře jsme šli navštívit jihlavské podzemí alias římské katakomby, kde se nám líbila hlavně svítící zeď. Odpoledne si děti zahrály na závody v římském koloseu, kde měl každý člen opět nějaké postižení a musel se co nejrychleji dostat do cíle. Jako bonus jsme si ještě zahráli naši oblíbenou hru zvanou Buldok. Poté se týmy pustily do stavby akvaduktu ze špejlí a alobalu, kterým dokáže protéct hrnek vody. Před večeří si týmy ještě nazkoušely scénku o svém cestovateli, kterou pak po večeři přehrály. Večer se zase zahrály oblíbené hry a šlo se spát.

Ráno nás už čekalo jen balení, úklid a cesta na nádraží. Tam ještě děti vyplnily zpětnou vazbu a pak jsme autobusem odjeli zpět do Žďáru.

Fotogalerie z Rajčete