Mikulášský turnaj 2005

Dne 27.11. byl vzácný den. Pořádal se Mikulášský turnaj, tedy mnou velice oblíbená soutěž ve vybíjené. V hříšnou hodinu, 7:30 a.m., jsme se měli sejít v 5.Zš. Krom zvířat z našeho oddílu a skřetů z oddílu Chobotnic, se tu objevil i zbytek přístavu Racek, přístav Sarencis a skauti ze Svratky. A boj mohl začít.
Ještě dřív než jsme začali, se nám, votlemkům, povedlo naštvat Bédu. Asi jsem mu dost znepříjemnili život tím, že jsem se nebyli schopni rozdělit do skupin. Dvou skupin. Jediných roverských skupin. Takže jsme nakonec hráli my s nima a podruhý oni proti nám. O tom ale až později.
Turnaj začal nástupem družstev v tělocvičně. Béda nám něco řekl k pravidlům a pak přišel Mikuláš a čert. Mikuláš alias Bohoušek nám něco řekl o fair play a pak ještě čert v Téřině těle rozdal perníčky. A bylo.
Byli jsme rozděleni do tří skupin: mladší, starší a roveři. Mladší hráli v malé tělocvičně, zbytek ve druhé. Jakmile skončily veškeré formality, začala samotná hra.
Míče drtili vzduch, žebra i kosti, diváci ochali a áchali při pohledu na ukrutné rány, jež hráči dokázali chytnout, výskali a pískali, skandovali, hecovali své okolí. Samotní hráči propadali amoku a mrskali míči hlava nehlava po soupeři i po publiku. Prostě jako vždy. My jako roveři jsme si, jak už bylo výše zmíněno, zahráli jen sami se sebou. šakalův tým (v tom jsem byl i já) prohrál. Přesto pořád tvrdím, že nás soupeři podplatili, nikdo mi to ale nevěří.
Jakmile všichni dobojovali se všemi (takým způsobem se hrálo), mohl kdokoliv vyzvat kohokoliv. Tak jsme hráli ještě se Sarencis (vyhráli jsme), se Svratkou (vyhráli jsme) a s malými kluky z mladších (prohráli jsme).
Samotný turnaj skončil přespříliš brzy. Chvíli po dvanáctý nás Béda znovu nechal nastoupit a s tím, že sem má brzy přijít někdo jiný, vyhlásil výsledky. Kdo vyhrál, nemám tušení, my to ale nebyly.
A pak už se jen poklidilo vše co mělo, převlíklo se, dojedli se poslední perníčky, rozloučilo se se Svratkou a se spoustou nových dojmů se rozešlo do domovů.
Sbohem na příštím Mikulášáku a ať kebule lítaj!

Fotogalerie z Rajčete